Alle Champions League-deelnemers bekend: deze 23 clubs kan Feyenoord loten

Alle Champions League-deelnemers bekend: deze 23 clubs kan Feyenoord loten

31-08-2023 17:00
60

Donderdag vanaf 18.00 uur krijgt Feyenoord te horen aan wie het wordt gekoppeld in de groepsfase van de Champions League. Dít zijn de mogelijke tegenstanders van de Rotterdammers.

Voor het eerst in zeven jaar doet Feyenoord weer mee aan de Champions League. Omdat de Engelse kampioen Manchester City het miljardenbal vorig seizoen won, schoof de winnaar van de Eredivisie door naar Pot 1. Die bestaat verder uit landskampioenen FC Barcelona, Napoli, Bayern München, Paris Saint-Germain, Benfica en Europa League-winnaar Sevilla.

Feyenoord ontloopt deze clubs in de groepsfase. Toch blijven er nog genoeg Europese grootmachten over. In Pot 2 zitten Real Madrid, Manchester United, Internazionale, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, RB Leipzig, FC Porto en Arsenal en ook in Pot 3 zitten clubs van naam, waaronder AC Milan en - terug van weggeweest - Newcastle United. Ook in Pot 3: PSV. Maar clubs uit hetzelfde land kunnen elkaar nog niet loten.

Definitieve potindeling Champions League

Pot 1: Manchester City, Sevilla, FC Barcelona, SSC Napoli, Bayern München, Paris Saint-Germain, Benfica, Feyenoord

Pot 2: Real Madrid, Manchester United, Internazionale, Borussia Dortmund, Atlético Madrid, RB Leipzig, FC Porto, Arsenal

Pot 3: Shakhtar Donetsk, Red Bull Salzburg, AC Milan, Sporting Braga, PSV, SS Lazio, Rode Ster Belgrado, FC Kopenhagen

Pot 4: Young Boys, Real Sociedad, Galatasaray, Celtic, Newcastle United, Union Berlin, Royal Antwerp FC, RC Lens

De groepsfase van de Champions League gaat op dinsdag 19 september van start en is woensdag 13 december afgelopen. Op maandag 18 december is de loting voor de achtste finales. De finale heeft 1 juni plaats op Wembley.