Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend: 25 namen, drie debutanten

Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend: 25 namen, drie debutanten

01-09-2023 12:00 Laatste update: 12:20
161

De definitieve selectie van Oranje voor de EK-kwalificatieduels met Griekenland en Ierland is bekend. Bondscoach Ronald Koeman heeft 25 spelers opgeroepen, waaronder drie debutanten: Quilindschy Hartman, Ian Maatsen en Micky van de Ven.

Koeman is duidelijk wat van plan op de linksbackpositie, omdat hij met Hartman (Feyenoord) en Maatsen (Chelsea) twee nieuwe keuzes maakt. Ook Van de Ven heeft na zijn megatransfer naar Tottenham Hotspur zijn eerste oproep gekregen.

Sven Botman, Justin Bijlow en Memphis Depay ontbreken door blessures. Vermoedelijk zit Steven Bergwijn er om die reden ook niet bij. Verder is Brian Brobbey afgevallen, om sportieve redenen. Steven Berghuis stond niet op de voorlopige lijst, maar is door Koeman toegevoegd aan de definitieve selectie.

Het Nederlands speelt de komende week tegen Griekenland (donderdag 7 september in Eindhoven) en Ierland (zondag 10 september in Dublin). In maart begon de kwalificatiecampagne met een 4-0 nederlaag in Frankrijk en 3-0 overwinning op Gibraltar.

Terwijl de strijd in groep B half juni werd voorgezet, was Nederland gastheer voor de Final Four van de Nations League. Dat werd ook geen onverdeeld succes voor Oranje, dat in de halve finales na verlenging van Kroatië verloor en in de wedstijd om het brons ten onder ging tegen Italië.

Keepers: Andries Noppert (sc Heerenveen), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdediging: Nathan Aké  (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Ian Maatsen (Chelsea), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenveld: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo),  Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Xavi Simons (RB Leipzig), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord)

Aanval: Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Wout Weghorst (Hoffenheim)