Ommezwaai: Volendam moet vóór deadline meewerken aan transfer Eiting

Ommezwaai: Volendam moet vóór deadline meewerken aan transfer Eiting

30 augustus - 22:36 Laatste update: 23:05
294

FC Volendam wordt verplicht om vóór de transferdeadline medewerking te verlenen aan een transfer van Carel Eiting. Die uitspraak heeft de arbitragecommissie woensdagavond gedaan. Naar alle waarschijnlijk vertrekt Eiting nu naar FC Twente.

Eiting en Volendam stonden voor de tweede keer tegenover de arbitragecommissie om tot een overeenkomst te komen. Het verhaal is bekend: de 25-jarige middenvelder wil naar FC Twente, dat vijf ton heeft geboden, maar Volendam werkt niet zomaar mee en eiste naar verluidt tweeënhalf miljoen euro.

Bij de eerste arbitragezaak die Eiting tegen zijn club aanspande, werden de Volendammers in het gelijk gesteld. Woensdagavond hoopte de middenvelder in een spoedzaak alsnog een transfer af te dwingen. Eerder beoordeelde de commissie dat beide partijen binnen het redelijke moesten proberen om tot elkaar te komen, maar volgens Eiting voldeed Volendam daar niet aan.

Na de eerste verloren arbitragezaak bleef Eiting zich ziek melden. Nu er toch duidelijk is, is de opluchting groot. De oud-speler van Ajax, Huddersfield Town en KRC Genk omhelste na de uitspraak zijn vrienden en familie. Ook schudden de partijen elkaar sportief de hand.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s