Feyenoord stelt Kasanwirjo-eis en zet kwaad bloed

Feyenoord irriteert Oostenrijkers met transfereisen: "Dat slaat nergens op"

31 augustus om 20:30

Neraysho Kasanwirjo kan een vertrek naar Rapid Wien op zijn buik schrijven. Feyenoord stelt volgens de Oostenrijkse club transfereisen die 'nergens op slaan'.

Rapid Wien informeerde ruim een week geleden naar Kasanwirjo, die vooralsnog buiten de boot valt in Rotterdam-Zuid. Er werd gesproken over een huurperiode, maar de optie tot koop die Feyenoord in het vooruitzicht stelde was de Oostenrijkers veel te gortig. "Dat slaat nergens op", laat technisch directeur Markus Katzer weten aan Laola1.

Het is niet bekend welke voorwaarden Feyenoord verbindt aan een vertrek van Kasanwirjo, die een contract heeft tot medio 2027. De Rotterdammers pikten de 21-jarige verdediger acht maanden geleden op bij FC Groningen, dat destijds een slordige anderhalf miljoen euro ontving. Kasanwirjo speelde vijf duels voor Feyenoord. Dit seizoen valt hij vooralsnog buiten de wedstrijdselectie.

Na het afhaken voor Kasanwirjo heeft Rapid Wien overigens Terence Kongolo op de korrel. Zijn club Fulham verhuurde hem vorig seizoen aan het Franse Le Havre.