Ajax-spelers gefileerd na 'belabberde' eerste helft: 'Hij maakt doorlopend fouten'

Ajax-spelers gefileerd na 'belabberde' eerste helft: 'Hij maakt doorlopend fouten'

31-08-2023 21:09
76

Rafael van der Vaart en Youri Mulder hebben geen flauw idee waar Ajax in de eerste helft tegen Ludogorets mee bezig was. De twee analisten zijn bij Ziggo Sport keihard over de 'slappe' Amsterdammers en pikken er in het specifiek drie spelers uit.

"Dit valt heel erg tegen", vertelt een verbaasde Van der Vaart. "Het is heel slap en slecht aan de bal. De keeper van Ludogorets heeft niks te doen. Er zit echt niks in en het is allemaal heel matig. Je ziet ook echt dat Maurice Steijn teleurgesteld is. Ze zijn aan de bal vandaag allemaal onder de maat. Ook niemand zit kort op de man en het is gewoon maar een beetje meelopen. Ik vind het heel erg tegenvallen."

Volgens Van der Vaart en Mulder is vooral de Amsterdamse verdediging nog heel bedroevend. "Devyne Rensch maakt doorlopend fouten. Hij is veel te traag. Carlos Forbs loopt heel vaak goed vrij, maar die ziet er slecht uit omdat Rensch die bal niet geeft." Ook Jakov Medic en Owen Wijndal maken weinig indruk. "Wijndal is ook geen schim van de speler die je bij AZ zag. Die Medic heeft er ook één bal ingeschoten, maar die doet ook niks tot nu toe."

Van der Vaart ziet wel een oplossing voor Ajax in de vorm van twee wissels. "Ik mis ook een leider op het veld die ze meeneemt. Davy Klaassen en Steven Berghuis kunnen dat. Als zij meedoen krijg je ballen die niemand ziet. Klaassen is een speler waar iedereen van houdt, omdat hij alles naar voren doet." Klaassen is inmiddels in het veld gekomen als vervanger van Branco van den Boomen.