'Bologna wil voor derde keer shoppen bij AZ, dat moet vrezen voor totale leegloop'

'Bologna wil voor derde keer shoppen bij AZ, dat moet vrezen voor totale leegloop'

01-09-2023 06:50
39

Bologna haalde Sam Beukema en Jesper Karlsson al op bij AZ, maar de Italianen maken nu ook werk van een derde deal met de Alkmaarders. Volgens Gianluca Di Marzio onderhandelen de clubs nu ook over Jens Odgaard.

De kans is dus aanwezig dat AZ op Deadline Day ook Odgaard nog verliest. Tijjani Reijnders, Milos Kerkez, Beukema en Karlsson vertrokken al uit Alkmaar, terwijl een transfer van Pantelis Hatzidiakos een kwestie van tijd is. Daarnaast kan ook Vangelis Pavlidis nog gaan vertrekken op de laatste transferdag. In het ergste geval raakt AZ deze zomer dus maar liefst zeven gewaardeerde krachten kwijt, inclusief Odgaard.

De Deen steekt op dit moment echter niet in de beste vorm van zijn loopbaan. In het beslissende voorronde Conference League-duel bij SK Brann zat hij dan ook op de bank. Dat weerhoudt Bologna er dus echter niet van om werk te maken van Odgaard. Details over de onderhandelingen zijn niet bekend, zoals de vraagprijs van AZ.

In Alkmaar heeft de buitenspeler annex spits nog een vierjarig contract. AZ nam hem een jaar geleden voor ruim 3,5 miljoen euro over van Sassuolo, nadat Odgaard op huurbasis indruk maakte bij RKC Waalwijk.