Almere heeft weer beet: Ik kijk uit om mijn naam te vestigen in de Eredivisie

Almere heeft weer beet: "Ik kijk uit om mijn naam te vestigen in de Eredivisie"

01-09-2023 11:40
21

Almere City FC heeft de zevende zomerversterking binnen. Yann Kitala, een Congolees-Franse spits van Ligue 1-club Le Havre, wordt tot het einde van het seizoen gehuurd.

Kitala (25) speelde eerder voor Olympique Lyon, FC Lorient en Sochaux. Vorig jaar maakte hij de overstap naar Le Havre, waar hij twee keer scoorde in 32 competitiewedstrijden. De helft daarvan begon hij in de basis. Le Havre werd kampioen van de Ligue 2.

"Uit mijn netwerk heb ik goede verhalen over de club gehoord", zegt Kitala over zijn verhuizing naar Almere. "Ik heb zelf intensieve contacten met Faïz Mattoir, dus ik was meteen geboeid toen ik hoorde over de interesse van Almere City FC. Ik kijk uit om mijn naam te vestigen in de Eredivisie."

Technisch manager Johan Hansma is blij met de komst van Kitala. "Hij is een grote sterke spits met veel snelheid, die zowel met de rug als de neus naar het doel uit de voeten kan. Dit stelt ons in staat om in meerdere systemen met hem te spelen.”

Almere City versterkte zich eerder deze zomer met Sherel Floranus, Thomas Robinet , Christopher Mamengi, Loïc Mbe Soh, Yoann Cathline en Peer Koopmeiners.