Rapid Wien strikt Terence Kongolo

Rapid Wien op één dag twee Nederlanders rijker: club huurt oud-Feyenoorder

2 september om 00:52
Laatste update: 2 september om 00:54

Terence kongolo is vrijdagavond nog vertrokken bij Fulham. De voormalig Feyenoord-verdediger gaat op huurbasis aan de slag in Oostenrijk. Daar heeft hij een contract getekend bij Rapid Wien. 

De inmiddels 29-jarige Kongolo heeft zin in zijn nieuwe avontuur. "Ik ben blij dat de uitleenbeurt is afgerond en dat ik in dit seizoen voor een grote club als Rapid Wien mag spelen. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen aan de ploeg en de interlandperiode die eraan komt daar ook voor gebruiken. Op het veld wil ik mijn steentje bijdragen aan het succes van de ploeg", aldus Kongolo in een bericht op de clubsite van Rapid Wien. 

De viervoudig international van Oranje vertrok in 2017 met een landstitel op zak bij Feyenoord, waar hij de gehele jeugdopleiding had doorlopen. Via AS Monaco en later Huddersfield Town streek hij in 2020 neer bij Fulham. Op Craven Cottage kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Vorig seizoen werd hij ook al verhuurd, aan het Franse Le Havre. Kongolo treft bij Rapid Wien een landgenoot in Neraysho Kasanwirjo. Hij kwam eerder op Deadline Day, eveneens op huurbasis, over van Feyenoord.

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanmiddag terug: