Simons valt in de prijzen en wordt beloond voor schitterend seizoen bij PSV

Simons valt in de prijzen en wordt beloond voor schitterend seizoen bij PSV

04-09-2023 21:14 Laatste update: 21:50
72

Xavi Simons is uitgeroepen tot het Talent het Jaar van het Eredivisie-seizoen 2022/23. De topscorer van de vorige voetbaljaargang volgt Jurriën Timber daarmee op.

Maandagavond, bij de uitreiking van de Eredivisie Awards, is Simons uitgeroepen tot de Talent van het Jaar. De oud-PSV'er troeft daarmee Milos Kerkez, Million Manhoef, Shurandy Sambo en Kenneth Taylor af. Hij mocht daardoor de Johan Cruijff Award ontvangen.

Simons mag nu ook een eigen Cruijff Court aan gaan leggen. De Oranje-international werd toegesproken door Ruud van Nistelrooij en zijn zusje bij de uitreiking. Simons is ook nog in de race voor de prijs van Speler van het Jaar. Vorig seizoen wist Jurriën Timber ook beslag te leggen op beide prijzen.

Ruim een jaar geleden maakte Simons een verrassende transfervrije overstap naar PSV. Dat bleek een schot in de roos: de middenvelder annex aanvaller maakte veel indruk, werd gedeeld topscorer van de Eredivisie en maakte zijn Oranje-debuut. Paris Saint-Germain, dat een terugkoopclausule had, maakte daardoor werk van een terugkeer. Simons besloot daardoor om PSV na één seizoen alweer te verlaten. Hij speelt nu op huurbasis bij RB Leipzig.