Kroes maart 2024 aan de slag bij Ajax

Ajax bevestigt: Kroes vanaf maart volgend jaar algemeen directeur in Amsterdam

5 september om 15:48

Na eerdere berichtgeving van AZ heeft ook Ajax dinsdag officieel bevestigd dat Alex Kroes eerder aan de slag kan in Amsterdam dan aanvankelijk werd gedacht. De toekomstig algemeen directeur én directievoorzitter treedt vanaf 15 maart 2024 in dienst bij Ajax

Dat maakt de Amsterdamse club dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Eerder op de dag kwam AZ al naar buiten met het nieuws dat het een overeenstemming had bereikt met Ajax over het feit dat zijn non-concurrentiebeding maar tot 15 maart 2024 zal duren. Kroes kan zodoende een halfjaar eerder dan in eerste instantie werd verwacht beginnen bij zijn nieuwe werkgever. 

In de tussentijd neemt Jan van Halst de honneurs waar in de Johan Cruijff ArenA. De oud-voetballer van de club, die deze zomer in eerste instantie terugkeerde in een rol als lid van de Raad van Commissarissen, is nu de tijdelijke algemeen directeur en directievoorzitter. Afgelopen maandag is hij daarmee aan de slag gegaan. 'Het betreft een tijdelijke en titulaire benoeming, tot het moment waarop Alex Kroes zijn werkzaamheden voor Ajax zal aanvangen', zo is te lezen.