Gemengde gevoelens bij Sosa-komst naar Ajax: 'Niet erg? Dan zou ik liegen'

Gemengde gevoelens bij Sosa-komst naar Ajax: 'Niet erg? Dan zou ik liegen'

06-09-2023 10:50
115

Anass Salah-Eddine is vastberaden om voor zijn kansen bij Ajax te gaan. De linksback, die in het nieuwe seizoen nog geen ontuitwisbare indruk achterliet, wees PEC Zwolle af.

Salah-Eddine leek voor het seizoen met Owen Wijndal uit te moeten vechten wie er linksback zou worden. Gaston Avilla werd echter gehaald, terwijl Ajax op Deadline Day Borna Sosa overnam van VfB Stuttgart. "Dat zijn dingen die je niet ziet aankomen. Ik kan zeggen dat ik het niet erg vind, maar dan zou ik liegen. Het is niet leuk, maar het hoort erbij", zegt Salah-Eddine tegen Voetbal International.

Hoewel Ajax nieuwe linkervleugelverdedigers heeft gehaald, blijft Salah-Eddine overtuigd van zijn kwaliteiten. "Ik heb met de trainer gesproken en besloten dat ik vol voor mijn kans wil gaan bij Ajax", vertelt hij. "Ik wil gewoon alles uit de periode halen dat ik hier ben, zodat je aan het einde kan terugkijken en kan zeggen: ik heb er alles aan gedaan."

Op Deadline Day meldde PEC zich in Amsterdam voor een huurtransfer. "Ik weet dat ik mezelf nog kan laten zien en nog veel kan bereiken bij Ajax. Toen dat aanbod kwam, merkte ik dat ik echt wilde blijven", aldus Salah-Eddine. "Veel mensen adviseerden me: Ga weg, er liggen geen kansen meer voor je. Maar dat is eigenlijk niet in mijn hoofd opgekomen."