Jonker wil tóch naar Olympische Spelen: 'Dat hebben mijn speelsters uitgesproken'

Jonker wil tóch naar Olympische Spelen: 'Dat hebben mijn speelsters uitgesproken'

06-09-2023 18:53 Laatste update: 07-09-2023 14:16
43

Andries Jonker wil zich tóch met de Oranje Leeuwinnen plaatsen voor de Olympische Spelen volgend jaar. De bondscoach van het Nederlandse vrouwenteam achtte het in eerste instantie niet verstandig om naar Parijs te gaan wegens het grote aantal duels dat de internationals al moeten spelen. Na gesprekken met de speelsters wil hij nu alsnog naar de Spelen. 

"Mijn speelsters hebben uitgesproken dat ze er enorm graag aan mee willen doen", aldus Jonker op de persconferentie van woensdag in Zeist. "Ze vinden het een geweldig sportief hoogtepunt en hebben gezegd dat ze daar willen spelen. Dat snap ik, dus dan is het gevolg dat wij alles op alles gaan zetten om ons te kwalificeren voor de Olympische Spelen."

Wedden

Meer odds

Op 22 september neemt Jonker met de Oranje Leeuwinnen op tegen België. Daarna neemt de ploeg het op tegen het Engeland van Sarina Wiegman. Ook Schotland zit in de Nations League-poule van Nederland

De Kuip
Jonker wilde de wedstrijd tegen Engeland graag in De Kuip spelen, alleen was dit niet mogelijk. "Ik had het verzoek bij de KNVB neergelegd om daar te spelen, maar het is helaas financieel nog niet rond te breien", zei hij. Het uitduel vindt plaats op Wembley in Londen, waar maar liefst negentigduizend toeschouwers in kunnen. 

Tijdens de loting sprak Jonker met Wiegman. "Toen heb ik gesuggereerd: bij jullie op Wembley en bij ons in De Kuip. Ik had graag gezien dat dat was gelukt, maar nu wordt het in ieder geval op Wembley een mooi affiche."