Villarreal maakt opvolger Setién bekend: geen Van Bronckhorst en Raúl

Villarreal maakt opvolger Setién bekend: geen Van Bronckhorst of Raúl

10 september 2023 om 07:40
Laatste update: 10 september 2023 om 08:36

Villarreal CF heeft José Rojo Martín, beter bekend als Pacheta, aangesteld als nieuwe trainer. Zo meldt de club via de eigen kanalen. De Spanjaard is de opvolger van Quique Setién, die onlangs na een stroeve seizoenstart in La Liga ontslagen werd.

Pacheta was voor het laatst werkzaam bij Real Valladolid, waar de 55-jarige coach in april op straat werd gezet. Toen de trainer op de schopstoel zat was een 6-0 verlies tegen Real Madrid voor het bestuur van Valladolid aanleiding om Pacheta te ontslaan, waarna de club degradeerde uit La Liga. Nu krijgt de trainer de taak om Villarreal aan betere resultaten te helpen. El Submarino Amarillo wist uit de eerste vier wedstrijden in La Liga drie punten te behalen, waarmee het vijftiende in de competitie staat.

Ook de namen van Giovanni van Bronckhorst en Raúl González Blanco kwamen voorbij als mogelijke opvolgers van Setién, maar het is dus Pacheta die de kans krijgt. Raúl wacht nog op zijn eerste klus als hoofdtrainer. Van Bronckhorst gaf onlangs bij Viaplay aan open te staan voor een nieuwe functie als hoofdtrainer, maar een terugkeer in La Liga is voor de Nederlander dus niet aan de orde.