Koeman komt opvallend fel uit de hoek: 'Waar speelt hij bij zijn club dan?

Koeman komt opvallend fel uit de hoek: 'Waar speelt hij bij zijn club dan?

10 september 2023 om 10:20

Ronald Koeman trok op zijn persconferentie opvallend van leer tegen een aanwezige journalist. De bondscoach kreeg een vraag over de positie van Matthijs de Ligt, maar volgens de trainer had die journalist zijn feitenkennis niet op orde.

Koeman kreeg een vraag hoe De Ligt er nu opstaat bij het Nederlands elftal. De verdediger kwam niet in het veld toen Nathan Aké geblesseerd moest afhaken, maar dat had volgens Koeman een duidelijke reden. "Begrijp je waarom Stefan de Vrij erin kwam? Op welke positie speelt hij bij zijn club Internazionale?" De Vrij kwam in het veld als linker centrale verdediger in de driemansdefensie, de plek waar Aké speelde.

De journalist dacht dat De Vrij dit gewend was, maar daar is Koeman het niet mee eens. "Hij speelt niet links centraal bij zijn club, maar meer in het midden." Het is nog niet bekend met welke defensie Koeman zal aantreden tegen de Ieren zondag. Lutsharel Geertruida raakte op de training geblesseerd, terwijl Aké wel fit genoeg werd bevonden na zijn blessure tegen Griekenland donderdag.