Van Seumeren haalt snoeihard uit na Utrecht-vragen: 'Het is vergif, echt kwalijk'

Van Seumeren haalt snoeihard uit: 'Verliezen van Spakenburg, kom op zeg'

10 september 2023 om 10:43

Frans van Seumeren is het totaal oneens over de kritiek op zijn FC Utrecht. De geldschieter en baas van de dolende club is het zat dat zijn ploeg wordt weggezet als trainerskerkhof. Ook de kritiek dat Van Seumeren alles bepaalt is volgens hem zelf onzin.

"Kwalijk en populistisch", deelt van Seumeren tegen het Algemeen Dagblad zijn mening over de berichten aangaande de trainersontslagen in Utrecht. "Je stimuleert het vergif op sociale media ermee, door dat steeds op te schrijven. Hou je gewoon eens bij de feiten. En kijk voor de gein ook eens hoeveel trainers andere clubs in die periode versleten hebben." Eerder dit seizoen werd Michael Silberbauer ontslagen.

Van Seumeren steekt ook de hand in eigen boezem, wat betreft het aanstellen van Silberbauer. "De aanstelling van Michael Silberbauer is achteraf niet succesvol gebleken. Klaar. Verliezen van Spakenburg, kom op." René Hake was volgens Van Seumeren achteraf een betere keuze geweest. "Als ik zie hoe hij het nu doet bij Go Ahead Eagles, zeg ik: we hadden meer geduld met René moeten hebben. Mogen we best kritisch over zijn."

Ook de verhalen over de besluitvorming binnen FC Utrecht zijn volgens Van Seumeren niet waar. De baas beslist duidelijk niet alles zelf. "De grootst mogelijke onzin. Echt, klinkklare nonsens! Voorbeeldje: we hebben onlangs een speler gehaald, Oscar Fraulo heet hij. Denk je nu echt dat ik die jongen ooit heb zien voetballen of dat ik hem ken? Sterker: ik heb me nog niets eens aan hem voorgesteld."