FC Utrecht-trainer Jans kon ook naar het buitenland: 'De Eredivisie is mijn thuis'

FC Utrecht-trainer Jans kon ook naar het buitenland: 'De Eredivisie is mijn thuis'

06-09-2023 19:53 Laatste update: 20:09
78

Ron Jans is dolblij dat hij weer aan de slag kan als trainer in de Eredivisie. De 64-jarige oefenmeester, die aangeeft de Nederlandse competitie als zijn 'thuis' te zien, is woensdag gepresenteerd bij FC Utrecht

Jans was aanvankelijk van plan om na zijn vertrek bij FC Twente een sabbatical in te lassen. Deze duurde uiteindelijk nog geen drie maanden. "Hij was korter dan gedacht, en ook wel korter dan ik en zeker mijn vrouw hadden gehoopt", verklapt Jans voor de camera van de NOS.

Jans, die eerder voor de groep stond bij Standard Luik en FC Cincinnati, had over (buitenlandse) interesse niet te klagen. "Er zijn meer dan twintig mensen die me gepolst hebben of ik interesse zou hebben. Het heeft te maken met wat ik achter de rug heb liggen en wat je koestert. Wat ik koester, is dat ik bij mijn kinderen, kleinkinderen en vrienden wil zijn."

"In Nederland woon ik super graag", vervolgt Jans. "Er kunnen best af en toe wat dingetjes beter, maar ik vind het een geweldig land. De Eredivisie is ook mijn huis, dus laten we maar hier blijven."

Lastige klus
Voor Jans wacht een lastige klus. Utrecht heeft na vier wedstrijden nul punten. "Ik heb vandaag urenlang gesproken met de stafleden. Ik heb er een heel goed gevoel bij, niet een gevoel van: wat een puinhoop. Ik was nog nooit bij het nieuwe trainingscomplex geweest, maar het is top. Dat heb ik in Nederland nog niet vaak gezien."