Andy Houtkamp barst live op radio in tranen uit

Andy Houtkamp barst live op radio in tranen uit: 'Iemand die zo aardig is'

20 mei om 07:56

Andy Houtkamp kreeg het zondag even te kwaad tijdens het Eredivisie-duel tussen PEC Zwolle en FC Twente. De commentator van NOS Langs de Lijn schoot live op de radio vol toen Bram van Polen een publiekswissel kreeg.

"Het is zo mooi om te zien", snikte een hevig geëmotioneerde Houtkamp in het radioprogramma. "Iemand die zo lang zo aardig is geweest, ook buiten het veld een topper. Hij gaat nu naar de kant. Ik weet zeker dat hij hetzelfde heeft als ik: tranen over de wangen. Het is zo mooi om dit te mogen meemaken. Bram van Polen is officieel gestopt. Een prachtige erehaag."

"Die man moet ook zo huilen", stelt Houtkamp vast over de PEC-icoon. "Daar kan ik mij wel iets bij voorstellen... Bram van Polen loopt nu tussen de spelers door, terwijl ik me probeer te herpakken. Applaus van alles en iedereen. Veertienduizend man! Prachtig, heel mooi!"

De 66-jarige Houtkamp is zelf ook aan zijn laatste maanden in het vak bezig. Na de Olympische Spelen in Parijs zwaait hij af. Hij was sinds 1982 in dienst bij NOS Langs de Lijn.