Vink op de bres voor Van 't Schip: 'Ik vind dat die statistiek gemeld moet worden'

Vink op de bres voor Van 't Schip: 'Ik vind dat die statistiek gemeld moet worden'

19 mei om 22:30

Dat Ajax het seizoen afsluit als nummer vijf van de Eredivisie, vindt Marciano Vink een prestatie die John van 't Schip toegerekend moet worden. Volgens de analist verdient de oefenmeester credits voor zijn tijd als trainer van de Amsterdammers. 

Vink haalt bij Dit Was Het Weekend van ESPN aan dat Ajax in het begin van het seizoen op de laatste plaats stond. "Dat ze na acht wedstrijden daar stonden, dat gaan we waarschijnlijk nooit meer meemaken. Dat is ook nog nooit gebeurd. Des te knapper is de prestatie van Van 't Schip."

Vink plaatst wel snel een kanttekening over het voetbal van Ajax. Dat was in zijn ogen niet goed. "We hebben wel honderd keer laten zien hoe verschrikkelijk het was. Maar toch vind ik het heel knap wat Van 't Schip gedaan heeft in die 26 wedstrijden die hij aan het roer heeft gestaan. Hij heeft een club die in brand stond en overal uitgelachen werd, erbovenop geholpen."

Van 't Schip verdient credits voor het feit dat Ajax alsnog Europees voetbal heeft gehaald, meent Vink dan ook. "In zijn periode staat Ajax zelfs op de derde plaats, beter dan AZ en FC Twente. Ik vind dat dat wel gemeld moet worden. Thuis was het zelfs af en toe belachelijk slecht, maar respect voor wat hij heeft gedaan."