Van ’t Schip is Ajax-fans dankbaar

Van ’t Schip dankbaar: 'Er is maar één winnaar dit seizoen bij Ajax'

19 mei om 20:03

John van 't Schip is de Ajax-supporters erg dankbaar. Ondanks het rampzalig seizoen bleven de fans volgens hem achter de club staan. Over het 2-2 gelijkspel tegen Vitesse is hij een stuk minder te spreken.

"Het zit erop. En daar is ook wel alles mee gezegd", begint Van 't Schip bij ESPN. "Het is een lastige wedstrijd omdat je eigenlijk nergens meer voor speelt. Voor de fans ben ik blij dat we in de slotfase nog gelijk maakten, want die stonden er weer negentig minuten lang achter."

De interim-trainer is erg complimenteus over de Amsterdamse fans. "Ik heb al een paar keer gezegd dat de supporters geweldig zijn. Ze zijn een paar keer terecht boos geweest, maar continu bleven ze achter de ploeg staan. Er is maar één winnaar dit seizoen bij Ajax en dat zijn de fans. Niet qua voetbal wat wij ze voorgeschoteld hebben, maar wel door de steun die ze de club en de jongens hebben gegeven."

Over de wedstrijd zelf is Van 't Schip niet te spreken en hij wil er ook niet te veel over kwijt. "De wedstrijd was verder erg slordig. Je hoopt dat je wat leuks kan laten zien, maar dat is niet gelukt. We hebben niet genoeg laten zien, maar daar wil ik verder geen woorden aan vuilmaken."

De zestigjarige oefenmeester gaat volgend seizoen een andere en nog te bepalen functie bekleden bij Ajax. Maar eerst gaat hij genieten van zijn rust. "Morgen hebben we nog een ontbijt samen en dan ga ik even lekker weg."