Bergwijn sluit vertrek bij Ajax niet uit

Bergwijn sluit vertrek bij Ajax niet uit: 'Dat helpt niet mee'

19 mei om 17:52

Steven Bergwijn sluit niet uit dat hij komende zomer vertrekt bij Ajax. Na de laatste speelronde laat de aanvaller zich uit over het zware seizoen dat hij kende met Ajax en over de komende transferperiode.

"Het is niet ondenkbaar, dat is het nooit in de voetballerij", gaat Bergwijn in gesprek met ESPN in op een eventueel vertrek. "Maar ik ben blij bij Ajax, heb het naar mijn zin en ik ben gelukkig in Nederland. Ajax blijft de grootste club van Nederland, dus ik hoef niet weg, maar we gaan het zien. Ik heb zelf nog niks gehoord van de directie."

Bergwijn kreeg afgelopen week ondanks het zware seizoen te horen dat hij bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit. Hij mag dus nog altijd hopen op een rol op het EK in Duitsland. "Ik ben een tijdje geblesseerd geweest. Het was een moeilijk seizoen en het zat niet mee. Dus ik ben heel blij dat ik bij de voorselectie zit. Ik probeer altijd alles te geven, altijd honderd procent."

"Je kunt praten over vorm, maar als het seizoen zo moeilijk verloopt, helpt dat niet mee", weerlegt Bergwijn de negatieve geluiden over de mindere periode. "Ik houd er niet van om over vorm te praten. Als ik vrij in mijn hoofd ben, gaat het altijd wat makkelijker. Het was dit seizoen zwaar voor iedereen, maar hier leer ik en word ik sterker van. Ik blijf dicht bij mezelf en weet wat ik kan."