'Bergwijn en tweetal aankopen staan open voor Ajax-exit: 'Zo geld binnenharken''

'Bergwijn en tweetal aankopen staan open voor Ajax-exit: 'Zo geld binnenharken''

15 mei - 13:18
91

Steven Bergwijn staat open voor een vertrek bij Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Daarnaast wordt van Carlos Forbs en Borna Sosa verwacht dat ze komend seizoen niet in de Johan Cruijff Arena spelen.

Volgens Fabrizio Romano kan Bergwijn nog altijd rekenen op interesse van West Ham United. In de AD-voetbalpodcast wordt dat door clubwatcher Johan Inan bevestigd. "Wat ik wel weet is dat Steven Bergwijn een optie is om te verkopen", steekt Inan van wal. "Die vertegenwoordigt een aardige marktwaarde". Romano sprak over een transfersom van 23 miljoen euro voor de aanvaller. "Een maand geleden heeft zijn management de club te kennen gegeven dat zij openstaan voor een stap."

"Dat kan een sportieve stap zijn naar de Bundesliga of Premier League, waar West Ham United nog steeds geïnteresseerd is", bevestigt Inan. Voorheen werd Bergwijn in verband gebracht met een transfer naar het vermogende Saudi-Arabië. Dat behoort volgens Inan nog steeds tot de mogelijkheden. "Het kan ook een financiële stap zijn naar de zandbak. Daar heb je Mika Godts achter de hand, dus ik denk dat Ajax dat overweegt."

Naast Bergwijn gaan er volgens Inan een aantal aankopen van afgelopen zomer 'gefaseerd' verkocht worden. "Verder is er een elftal aan veelal jonge buitenlandse spelers gehaald afgelopen zomer. Die hebben lang niet allemaal voldaan. Die gaan niet allemaal in één keer weg, maar worden gefaseerd verkocht. Een paar kunnen er al wel uitgetekend worden. Ik denk dat we Forbs volgend jaar niet meer in de Arena zien en dat verwacht ik ook van Borna Sosa. Zo gaat Ajax proberen geld binnen te harken."