Van 't Schip blijft aan bij Ajax: Telegraaf meldt nieuwe functie

Van 't Schip blijft bij Ajax: Telegraaf meldt nieuwe functie

19 mei om 20:18
Laatste update: 19 mei om 21:24

John van 't Schip blijft werkzaam bij Ajax. De huidige interim-trainer van de Amsterdammers zal niet de functie van 'head of coaching' gaan vervullen, zoals in eerste instantie gedacht werd. Van 't Schip zal een rol krijgen in de voetbaldriehoek, samen met Alex Kroes en de nieuwe trainer, zo meldt De Telegraaf.

Een rol als coach van trainers bij Ajax zag Van 't Schip niet zitten, dus krijgt hij de nieuwe functie binnen het technisch hart van de club. Van 't Schip zal een belangrijke stem krijgen in het beoordelen van spelers, zowel van spelers van buitenaf als vanuit de jeugdopleiding. Zo zal hij een belangrijk oordeel vellen over spelers die vanuit Ajax Onder 19 en Jong Ajax in beeld zijn bij het eerste, maar ook over mogelijke nieuwe aankopen.

Alex Kroes en Menno Geelen, als respectievelijk technisch directeur en algemeen directeur ad-interim, hebben er veel aan gedaan om Van 't Schip voor Ajax te behouden. Het feit dat de voormalig rechtsbuiten de verantwoordelijkheid durfde te nemen om Maurice Steijn op te volgen in een zware periode heeft hem veel krediet opgeleverd

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!