Bosz: 'Volgend jaar moet alles beter bij PSV'

Bosz gaat met PSV de transfermarkt op: 'Naar volgend jaar toe moet alles beter'

20 mei om 07:48

Peter Bosz kijkt met PSV terug op een bijzonder seizoen, waarin de magische grens van negentig punten werd behaald. Toch denkt de oefenmeester dat het volgend jaar nóg beter moet. In gesprek met De Telegraaf vertelt Bosz hoe hij die verbetering wil realiseren.

"Na dit seizoen overheerst de trots dat ik trainer mag zijn van deze club, dit elftal en deze spelers. We realiseren ons nu wel dat dit een bijzonder seizoen is geweest. Ik denk dat je pas over een paar jaar zult voelen hoe bijzonder dit echt is geweest", zegt Bosz na het duel met RKC Waalwijk (3-1). "De Eredivisie bestaat al een paar jaar. We zijn over de negentig punten gegaan. Dat was pas twee keer eerder gebeurd. Een keer 93 punten en een keer negentig punten, beide keren door Ajax, door dat beroemde elftal begin jaren zeventig. Als je je daar met 91 punten tussen nestelt is dat wel heel bijzonder geweest."

Wedden

Meer odds
  • logo

    PSV

  • logo

    RKC Waalwijk

"Om volgend jaar 88 punten te halen zullen we veel beter moeten zijn dan dit seizoen", gaat de oefenmeester verder. "Tegenstanders gaan ons analyseren, gaan weer andere dingen doen, gaan het ons moeilijker maken." Daardoor moet ook PSV beter worden, stelt Bosz. Hoe? "De lat moet weer omhoog. We moeten nog minder foutjes maken dan dit seizoen. We zullen vanaf dag één scherp moeten zijn. Naar volgend jaar toe moet alles beter."

Toch is de PSV-trainer ook tevreden over de progressie te het afgelopen seizoen is geboekt. "Ik durf te zeggen, dat iedere speler bij ons beter is geworden dit seizoen. Daar moet je voor zorgen als trainer en dan mag de technisch directeur nog voor betere spelers zorgen", knipoogt Bosz, die blij is dat het seizoen erop zit. "Ik snak ieder jaar naar het einde van het seizoen. Zelfs als het zo’n seizoen is. Het oogt vaak gemakkelijk voor de buitenwacht, maar je moet er zoveel energie instoppen om de boel scherp te houden."