Bosz: 'Ik ga een wijntje drinken en een sigaar opsteken'

Bosz toe aan rust na successeizoen met PSV: 'Dan word je eerst ziek'

19 mei om 18:28

Peter Bosz kijkt erg uit naar de weken rust die er voor hem aankomen. De oefenmeester van landskampioen PSV is ook weer van plan om te genieten van een sigaar.

"Ik heb niet eerder meegemaakt dat twee teams feest vierden na een wedstrijd, maar ik begrijp het wel", doelt Bosz op de handhaving van RKC Waalwijk ondanks de nederlaag. "Het was geen goede wedstrijd, maar we hebben ‘m wel gewonnen", vertelt hij tegenover de camera van ESPN.

De PSV-trainer is verder apentrots op zijn ploeg. "Het gebeurt niet vaak dat een club meer dan negentig punten haalt. Dus dat is heel knap van ons. Dat je kampioen wordt, op zo’n manier en met dit puntenaantal ben je de meer dan terechte kampioen."

Ook gaat Bosz de welbekende sigaar weer tevoorschijn toveren. "Na een seizoen ben je altijd kapot en snak je naar de vakantie. Straks ga ik lekker naar huis, een wijntje drinken en een sigaar opsteken. Ik heb wel een aantal sigaren gerookt afgelopen weken. De kleedkamer van RKC was ook een grote sigarenwalm."

"En dan nu een paar weken even helemaal in de rust stand. Dan word je eerst ziek, dat gebeurt altijd.” De ESPN-verslaggever vraagt zich af of dit niet erg ongezond is. "Dat is wat ik mijn hele leven doe en gewend ben."