Afellay roemt uitblinker bij FC Twente: 'In alles neemt hij de leiding'

Afellay roemt uitblinker bij FC Twente: 'In alles neemt hij de leiding'

19 mei om 23:20

Ibrahim Afellay is lovend over de prestatie van FC Twente dit seizoen. De Tukkers eindigden als derde in de Eredivisie, ondanks het feit dat de club voor het seizoen afscheid nam van meerdere vaste krachten. Ook ziet de voormalig Oranje-international een belangrijke leider bij Twente.

Afellay geniet van de beelden van de feestende spelers van FC Twente, maar ziet in het feestgedruis ook iets waardevols. "Prachtig, maar het is ook wel tekenend voor het Twente van dit seizoen. Dat is wel écht een team, zonder echt hele grote toppers in de ploeg", zo geeft hij aan in Studio Voetbal.

Hoewel Afellay geen specifieke topper aanwijst bij de Tukkers, ziet hij wel een belangrijke leider. "Robin Pröpper is echt de leider van dit Twente. In alles neemt hij de leiding, of het nou verdedigend is of aan de bal, maar ook in het uitdragen van de club naar buiten toe."

Ook merkt de voormalig speler van onder meer PSV, FC Barcelona en Schalke 04 op hoe knap de prestatie van de ploeg van Joseph Oosting is, aangezien de club voorafgaand aan het seizoen veel belangrijke krachten zag vertrekken. "Het is een geweldige prestatie als je kijkt naar de jongens die ze zijn verloren, met een Cerny, Misidjan, maar ook met Ugalde, die door Van Wolfswinkel met verve is vervangen. Dat is een bijzonder knappe prestatie."

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!