Van 't Schip: 'Hopelijk plukt Ajax de vruchten'

Van 't Schip wijst drie Ajax-lichtpuntjes aan: 'Ik vond hem weer goed'

20 mei om 08:32

John van 't Schip hoopte zondag op een mooie manier af te sluiten als trainer van Ajax, maar hij zag al snel onderlinge irritaties in het Eredivisie-duel met Vitesse (2-2). Toch denkt hij dat de spelers uiteindelijk de vruchten plukken van het dramatische jaar.

Van 't Schip zag Ajax te veel ruimtes weggeven en daar stoorde hij zich aan, net als een aantal spelers. "Je hoopt dat je de wedstrijd op een goede manier kunt uitspelen en iets leuks kunt laten zien. Dat hebben we niet kunnen laten zien en dan krijg je dat soort dingen, waardoor er misschien irritaties komen", zegt hij bij ESPN.

Toch zag de Ajax-trainer een paar lichtpuntjes. "Bergwijn heeft een goede wedstrijd gespeeld, Josip Sutalo heeft zijn eerste goal gemaakt en Kenneth (Taylor, red.) vond ik weer goed. Maar het is te weinig voor het geheel als team en dat weten we ook."

De afzwaaiende Van 't Schip denkt wel dat dit seizoen een leerzame ervaring was. "Even los van vandaag is er wel een aantal jongens die zich door zo’n jaar verder ontwikkelen. Hopelijk kan Ajax daar volgend jaar de vruchten van plukken. Maar het was te weinig. Het is te hopen dat de jonge jongens zich door kunnen blijven ontwikkelen en dat er een aantal spelers bij gaat komen die ze daarbij gaan helpen."