Perez ergert zich aan kinderen op het veld: 'Waarom moeten zij overal bij zijn?'

Perez ergert zich kapot aan 'modetrend': 'Waarom moeten zij overal bij zijn?'

19 mei om 21:15
Laatste update: 19 mei om 21:22

Kenneth Perez ergert zich mateloos aan de aandacht die op de laatste speeldag van de Eredivisie uitging naar de kinderen van de spelers, die zich op verschillende velden lieten zien. Volgens de oud-prof en analist zou er meer aandacht uit moeten gaan naar de voetballers zelf. 

"Zo'n laatste speelronde is sowieso een poppenkast", begint Perez zijn relaas in Dit Was Het Weekend van ESPN. "Het is meer een poppenkast dan wat dan ook. Al die verplichte wissels, al die mensen die in het zonnetje gezet moeten worden, al die kinderen die overal bij moeten zijn... Ik vind dat opvallend, dat ze overal bij moeten zijn. Zelfs tot aan de wissel aankondigen bij Bram van Polen en in de erehaag. En bij Feyenoord was het een kindercreche in de dug-out."

Perez vraagt zich af wat het voor nut heeft om een baby 'mee te slepen' het veld op. "Wie doe je daar een plezier mee?" Met dat laatste is presentator Milan van Dongen het eens. "Dat ben ik wel met je eens, maar bij Van Polen vind ik het logisch dat zijn dochters daar bij staan. Toch?" Perez is niet overtuigd. "Het gaat toch om de sportman? Om de sport? Om het voetbal en om wat er op het veld gebeurd?"

Volgens de oud-prof is het een 'modekwestie'. "Het is nu een soort mode is dat de kinderen en die vrouw overal bij zijn." Marciano Vink begrijpt het overigens wel. "Het gaat vaak om de voetballers, voor het grote publiek is het misschien wel leuk om één keer per jaar te laten zien dat je ook een familieman bent."