Pastoor krijgt brok in zijn keel na tragisch nieuws: 'Hele moeilijke week gehad'

Pastoor breekt voor camera door tragische privékwestie: 'Moeilijke week gehad'

19 mei om 21:45
Laatste update: 19 mei om 21:48

Alex Pastoor beleefde een intense laatste middag als trainer van Almere City. Hoewel zijn ploeg met 1-4 verloor van NEC, kijkt de oefenmeester terug op een mooi seizoen en een bijpassend afscheid. Dat afscheid werd behoorlijk emotioneel door een sterfgeval in de familie van Pastoor. 

"Op sportief vlak was het geen waardig afscheid, op persoonlijk vlak wel", sprak Pastoor na afloop van de wedstrijd bij Omroep Flevoland. Dan breekt de vertrekkende oefenmeester van Almere City. "M'n gezin was er. We hebben een moeilijke week gehad. Hele moeilijke week." De trainer vertelt vervolgens dat zijn schoonmoeder is overleden. 

"Dat komt na afloop dan heel mooi bij elkaar. Ik ben normaal niet emotioneel, terwijl ik wel zo ingesteld ben. Maar ik stond bij het vak en ik zocht m'n familieleden. Ik zat maar te zoeken... Die omhelzing had ik nodig om het een soort van af te maken. Dat is gelukt." Op beelden is te zien dat Pastoor zijn dierbaren lang en stevig omhelst. "Je gezin is toch iets waar je altijd op terug kan vallen. Dit is een mooi vak, maar aan de andere kant ook een asociaal vak waarin je je soms wegcijfert voor je werkgever en daarmee doe je je gezin weleens tekort."

Pastoor klaagt overigens niet. "Tegelijkertijd hebben we er een goed leven door, maar dat wil niet zeggen dat je het normaal moet vinden dat je met je hoofd ergens anders bent of dat je iets moet regelen. Dat er nog een transfer gemaakt moet worden op de dag dat je zoon jarig is of als je je verkeringsdag hebt. Dan is het mooi om het even samen te delen."

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!