Max Huiberts gelooft in Maarten Martens bij AZ

Huiberts viel iets op aan Martens bij AZ: 'Mensen onderschatten hem'

20 mei om 08:35
Laatste update: 20 mei om 08:36

Technisch directeur Max Huiberts is ervan overtuigd dat AZ er goed aan doet door Maarten Martens langer aan te laten blijven als hoofdtrainer. De oefenmeester bevestigde zondag een contract te hebben getekend tot medio 2026.

"In de periode dat Maarten voor de groep staat, heeft hij laten zien dat hij de coach is die ons verder kan brengen", vertelt Huiberts aan De Telegraaf. "Hij is een coach die weet wat van hem gevraagd wordt bij AZ en hoe we hier willen spelen. Maar ook een coach die onder alle omstandigheden rustig blijft, net als in zijn tijd als speler van AZ. Hij blijft analyseren, ook als de resultaten minder zijn, zoals in het begin."

Juist in die mindere periode (AZ won vijf duels op rij niet, en werd uitgeschakeld in de KNVB Beker) maakte de Belg indruk. "Ik moet zeggen dat ik vrij snel had gezien dat hij onder druk kan presteren, ondanks dat er heel veel over hem werd geroepen en gezegd. Ik denk dat heel veel mensen Maarten onderschatten. De manier waarop hij daarmee omging, was voor mij een punt waarvan ik dacht: oké, jij bent niet zo snel onder de indruk, jij blijft jezelf. Maarten ging niet lopen schreeuwen in de kleedkamer of andere gekke dingen doen", aldus Huiberts.

Martens werd enkele maanden geleden als interim-trainer aangesteld bij AZ, na het ontslag van Pascal Jansen. Onder de jonge coach sloegen de Alkmaarders de weg omhoog weer in, al bleek dat niet genoeg voor het behalen van de derde plek in de Eredivisie. Desondanks heeft de clubleiding van AZ alle vertrouwen in het kunnen van de Belg.