Stekelenburg legt keuze Ajax voor Farioli uit: 'Dát is hoe Ajax ermee bezig is'

Stekelenburg legt keuze Ajax voor Farioli uit: 'Dát is hoe Ajax ermee bezig is'

20 mei om 06:48
Laatste update: 20 mei om 10:46

Hoewel er nog altijd geen witte rook is, benadrukt Jeroen Stekelenburg in Studio Voetbal dat Francesco Farioli de nieuwe hoofdtrainer van Ajax zal worden. De reden dat het nog niet officieel is, is volgens de journalist dat de competitie in Frankrijk nog tot aan zondagavond gespeeld werd.

"Het gaat wel Farioli worden", stelt Stekelenburg. "Het kan natuurlijk altijd nog mislopen, want er staat nog geen handtekening op papier. Maar het is niet meer zo dat Ajax op meerdere sporen zit." De journalist geeft aan dat men het er binnen Ajax unaniem over eens is dat Farioli aan het roer moet komen te staan. "Hij speelde vanavond nog met Nice in de Franse competitie, dus je moet het meer daar zoeken dat het nog niet rond is. Ze zijn heel zorgvuldig bezig met het halen van een nieuwe trainer."

Hoewel Arno Vermeulen een week eerder nog liet weten niets te begrijpen van de gedecideerde keuze voor Farioli, is Stekelenburg genuanceerd over de beoogde trainer en geeft hij aan dat Ajax zeker niet over één nacht ijs is gegaan. "Wat kan ik erover zeggen? Hij heeft nog zo weinig ervaring op het hoogste niveau dat als je het vanaf een hele verre afstand volgt er niet veel zinnigs over kunt zeggen, maar geloof mij dat ze bij Ajax er echt alles aan hebben gedaan om een zo goed mogelijke beslissing te nemen. Dat is gesprekken voeren van uren, dus niet even een uurtje, maar meerdere keren urenlang. Dat is trainingen bezoeken, alle wedstrijden bezoeken, contacten om hem heen. Dát is hoe Ajax daarmee bezig is."

Maak een account aan op VoetbalPrimeur en praat mee!