Kraay prijst Sandler en Kuipers

Kraay: 'Die is zó goed geworden onder Hake, lijkt alsof hij onder Slot speelt'

20 mei om 11:35

Hans Kraay ziet NEC als favoriet tegen Go Ahead Eagles in de play-offs, zeker als Philippe Sandler op tijd fit is bij de Nijmegenaren. Toch is de ESPN-verslaggever ook onder de indruk van een paar spelers van de Deventenaren.

Sandler viel eind april al na 24 minuten uit tegen AZ, maar lijkt wel op de weg terug. "Als hij speelt is NEC voor mij de huizenhoge favoriet. Zonder Sandler vind ik ze wel twintig procent minder", zegt Kraay bij ESPN.

"Dan zal het moeten komen van het middenveld met Hoedemakers en Proper als voetballende controleurs", gaat de verslaggever verder. "Chery heeft het weer helemaal op zijn heupen, net als in het begin toen hij net kwam. En twee prima hangende buitenkanten met Hansen en Sano. En als Ogawa zijn dag heeft schiet hij er ook wel eentje in. Dus ik denk dat ze ook zonder Sandler wel de finale halen."

Toch ziet Kraay dat er ook bij Go Ahead een 'aantal hele goede spelers loopt'. "Bas Kuipers en Willum Willumsson vind ik zó goed. Mensen zullen denken ‘wat vind je dan zo goed aan Kuipers?’, maar die is zo goed geworden onder Hake. Het lijkt wel alsof hij onder Arne Slot speelt. Bij Feyenoord komen Geertruida en Hartman altijd via de binnenkant op. Kuipers duikt ook altijd op in de zestien."

NEC en Go Ahead staan donderdag tegenover elkaar in De Goffert. De winnaar neemt het op tegen FC Utrecht of Sparta.