VP's Elftal van de Week: Zeven ploegen leveren spelers op slotdag Eredivisie

VP's Elftal van de Week: Zeven ploegen leveren spelers op slotdag Eredivisie

20 mei om 10:00
Laatste update: 20 mei om 10:06

Na de slotdag van een fantastisch Eredivisieseizoen leveren Feyenoord, PSV, Sparta, NEC, PEC Zwolle, Vitesse en AZ de spelers van het laatste VP's Elftal van de Week. 

Nick Olij (Sparta)
Werd al vroeg in de wedstrijd getest door de aanval van Heerenveen maar hield zijn doel met goede reddingen en juiste keuzes, zoals wel vaker dit seizoen, negentig minuten lang schoon. Zijn hoogtepunten van het duel kan Olij, die nog mag hopen op een uitnodiging voor het EK, met een gerust hart opsturen naar Ronald Koeman. In de extra tijd werd Olij alsnog geklopt door de Friezen, maar toen was de Spartaanse buit al lang en breed binnen.

Bram van Polen (PEC Zwolle)
Speelde zijn allerlaatste wedstrijd in het blauw-wit van PEC Zwolle en deed dat zoals hij dat ruim vijfhonderd keer eerder deed: stabiel. De Zwolse legende hangt na een heel voetballeven in de Overijsselse hoofdstad zijn schoenen aan de wilgen. Bij VP staat Van Polen, die het levende bewijs is dat clubliefde nog steeds bestaat, nog één keer in VP's Elftal van de Week.

Djevencio van der Kust (Sparta)
Stond tegen sc Heerenveen verdedigend zijn mannetje tegenover de pijlsnelle Che Nunnely en Feyenoord-huurling Patrik Wâlemark en was aanvallend betrokken bij beide doelpunten van Sparta. Kreeg met zijn aanvallende dreiging het publiek op Het Kasteel op de banken. Puike partij van de back, die zich met Sparta gaat melden in de play-offs.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Profiteerde van de afwezigheid van Thomas Beelen, schoof de aanvoerdersband weer om zijn arm, speelde een uiterst solide pot en… maakte zijn eerste doelpunt voor Feyenoord! Met een heerlijke kopbal brak hij de ban tegen Excelsior. De ontlading was groot bij een van de steunpilaren van het tijdperk Slot.

David Hancko (Feyenoord)
Ook de kompaan van Trauner speelde, zeker niet voor het eerst, een ijzersterke partij en mag zich daarom weer melden bij de beste elf van de week. Schoot met een droge knal de 3-0 tegen de touwen en hield achterin de nul tegen Excelsior. In De Kuip hoopt men dat Hancko nog een seizoentje blijft, maar is hij nog te houden voor Feyenoord?

Kodai Sano (NEC)
NEC haalde uit op bezoek bij Almere City en deed dat mede dankzij de aanvallende impulsen van de Japanner. Gaf zelf het goede voorbeeld door de gelijkmaker tegen de touwen te knikken op aangeven van Chery, die hem eerder dit seizoen bestempelde als een 'supertalent'. Waar ligt zijn plafond? 

Tjaronn Chery (NEC)
Lijkt door interesse uit België bezig aan zijn laatste wedstrijden in Nijmegen en gaf zijn afscheidstournee extra glans met twee assists en een doelpunt tegen Almere City. De 35-jarige middenvelder zou al gekeurd zijn door Antwerp FC en zal zijn periode bij NEC maar al te graag goed afsluiten in de play-offs.

Joey Veerman (PSV)
"Als je hem ziet lopen en praten…", sprak Excelsior-doelman Stijn van Gassel eerder nog over Veerman en de Ibiza-trip van landskampioen PSV. De middenvelder vermaakte zich prima op het Spaanse eiland, maar snoerde critici de mond op het veld in Eindhoven. Won 'gewoon' met PSV van RKC en gaf 'gewoon' weer een assist op Luuk de Jong. Is het genoeg voor een plek in de definitieve EK-selectie van Oranje?

Amine Boutrah (Vitesse)
Zette het Gelredome nog één keer in vuur en vlam in de Eredivisie door al vroeg te scoren tegen Ajax. Vitesse weet al een tijdje dat het volgend seizoen niet op het hoogste niveau te zien is, maar kan mede dankzij de Fransman met een opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten. 

Luuk de Jong (PSV)
Kroonde zich samen met Pavlidis tot topscorer van de Eredivisie. Ook op de slotdag was het weer raak voor Luuk, die eerst scoorde op aangeven van Joey Veerman en daarna ook nog een penalty benutte. Zelfs een gladde penaltystip kan De Jong dit seizoen niet stoppen.

Vangelis Pavlidis (AZ)
Dat geldt ook voor Vangelis Pavlidis. De Griek van AZ schiet het hele seizoen al met scherp en rondde tegen FC Utrecht een vlijmscherpe voorzet van Yukinari Sugawara schitterend af. 29 doelpunten in de competitie, ga er maar aan staan.