Devyne Rensch verlaat kamp Jong Oranje wegens zwangere vriendin

Aanvoerder Rensch haakt af bij Jong Oranje vanwege prettige familieomstandigheden

10 september 2023 om 13:15
Laatste update: 10 september 2023 om 13:20

Devyne Rensch reist niet mee met Jong Oranje voor het uitduel met Noord-Macedonië. De aanvoerder van het beloftenelftal wordt binnenkort vader. Om die reden is in samenspraak besloten dat het voor hem verstandiger is om in Nederland te blijven. 

Dat maakt de KNVB bekend via de officiële kanalen. Bondscoach Michael Reiziger gaat geen vervanger oproepen voor de twintigjarige Rensch, die zich snel bij zijn hoogzwangere vriendin zal gaan melden. Jong Oranje reist zondag zodoende met een 22-koppige selectie af naar Noord-Macedonië. 

Eerder deze week werd bekend dat de Ajax-verdediger de nieuwe aanvoerder is van Jong Oranje. Tijdens het treffen met de leeftijdsgenoten van Moldavië, van afgelopen vrijdag (3-0 winst), droeg hij de band voor het eerst. Toen vormde hij een achterhoede met Rav van den Berg, Jorrel Hato en Anass Salah-Eddine. 

Het is nog niet duidelijk wie Reiziger zal benoemen als nieuwe (tijdelijke) aanvoerder. Met Youri Regeer en Ki-Jana Hoever heeft de nieuwbakken trainer van de Nederlandse talenten twee spelers tot zijn beschikking die de positie van Rensch kunnen invullen. Dinsdag zal blijken wie van de twee de voorkeur krijgt, als om 15.30 uur wordt afgetrapt in Noord-Macedonië.