Raúl wees Villarreal af omdat hij trainer bij Real Madrid wil worden

'Real-legende wees Villarreal af en wil Ancelotti opvolgen als hoofdtrainer'

10 september 2023 om 17:00

Raúl is onlangs benaderd om de nieuwe trainer van Villarreal te worden, maar de Spaanse voetballegende wil bij Real Madrid blijven. Daar hoopt de oud-spits van De Koninklijke, momenteel trainer van het tweede elftal, de overstap te maken naar de hoofdmacht. 

Het Spaanse medium AS noemt twee redenen waarom Raúl besloot de onderhandelingen met Villarreal stop te zeten. Ten eerste was hij niet overtuigd van de club, waar Pacheta uiteindelijk het stokje overnam van de ontslagen Quique Setién. Daarnaast ziet Raúl zichzelf op relatief korte termijn als de nieuwe hoofdtrainer van Real Madrid. 

Carlo Ancelotti lijkt aan het einde van dit jaar te vertrekken. De 45-jarige Raúl hoopt van die situatie te kunnen profiteren. Ondertussen is ook de naam van Xabi Alonso al eens gevallen. Alonso, eveneens oud-speler van Real Madrid, maakt sinds zijn aanstelling bij Bayer Leverkusen veel indruk. 

Mocht Raúl daadwerkelijk doorschuiven als hoofdtrainer, dan heeft Real Madrid in ieder geval iemand voor de groep staan die club door en door kent. De 102-voudig international van Spanje speelde in totaal 550 competitiewedstrijd voor de Madrileense club. Daarin maakte hij 228 doelpunten.