Kraay prijst Oranje-drietal: 'Berghuis was toen zó indrukwekkend'

Berghuis laat zich zien: 'Zó indrukwekkend, zó technisch begaafd'

10 september 2023 om 19:40

Hans Kraay junior vindt de spelers van het Nederlands elftal een bijzonder gretige indruk maken in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Ierland. De analist was vrijdag aanwezig bij de training, waar de vonken ervanaf vlogen.

Onder meer Ian Maatsen en Quilindschy Hartman lieten zich gelden. "Ik zat even naar die linksbacks te kijken, maar het is echt ongelooflijk", vertelt Kraay bij ESPN. "Ze gingen op een gegeven moment afwerken: eerst inspelen en dan van een meter of twintig uithalen. Maatsen heeft acht keer in de kruising geschoten en Hartman scoorde zes keer via de paal. Zij hebben ballen erin geschoten... Deze twee schoten echt alles binnen."

Tegen Ierland moet Maatsen wel weer op de tribune plaatsnemen, terwijl Hartman op de bank zit. Net als tegen Griekenland (3-0) kiest bondscoach Ronald Koeman voor routinier Daley Blind.

Kraay is daarnaast enthousiast over Steven Berghuis, al zit ook de Ajax-spelmaker op de bank in Dublin. "Het eerste halfuur trainden ze met alle spelers die ook nog gespeeld hebben tegen Griekenland. Daarna hebben ze vier tegen vier gespeeld. Steven Berghuis was toen zó indrukwekkend. Zó gretig, zó fit, zó technisch begaafd. Het stoom kwam uit zijn oren. Ze genieten allemaal van die trainingen van assistent Sipke Hulshoff."