Linssen en Schalk nemen Urawa Red Diamonds bij de hand en bereiken halve finale

Nederlanders nemen Urawa Red Diamonds bij de hand en bereiken halve finale

10 september 2023 om 20:17

Het Japanse Urawa Red Diamonds plaatste zich zondag voor de halve finale van de beker. Niet in de laatste plaats door het aandeel van twee Nederlanders, namelijk Bryan Linssen en Alex Schalk.

De heenwedstrijd van de kwartfinale werd eerder deze week gespeeld in Suita, de thuishaven van Gamba Osaka. Voormalig NAC-spits Alex Schalk scoorde hierin de enige treffer, waardoor Urawa Red Diamonds met een voorsprong aantrad voor de terugwedstrijd. Zondag was het de beurt aan zijn landgenoot, Bryan Linssen. De aanvaller, die eerder uitkwam voor onder meer FC Groningen, Vitesse en Feyenoord, liet de eerste twee doelpunten noteren in een 3-0 overwinning.

Linssen scoorde in mei voor het laatst, maar liet tegen Gamba Osaka zien het maken van doelpunten nog niet verleerd te zijn. Uit een corner scoorde de Limburger de 1-0, waarna hij met het linkerbeen de voorsprong verdubbelde. De derde treffer voor de ploeg uit Urawa is officieel een eigen doelpunt van Keisuke Kurokawa, maar het was Schalk die via de Japanner doel trof. In december dient zich wederom een mooie kans aan voor de Nederlanders, als ze het opnemen tegen het Mexicaanse Club León in de strijd om het wereldkampioenschap voor clubs. Mochten Linssen en Schalk die horde overleven, dan volgt een wedstrijd tegen Champions League-winnaar Manchester City.