Duits ex-international Basler genadeloos voor spelers: 'Ze kunnen alleen lopen'

Duits ex-international genadeloos voor spelers: 'Ze kunnen alleen lopen'

10 september 2023 om 22:15
Laatste update: 11 september 2023 om 00:26

De afgang van de Duitse nationale ploeg tegen Japan houdt de gemoederen flink bezig in Duitsland. Zowel Flick als de spelers hebben al de nodige kritiek gekregen, en ook voormalig Duits international Mario Basler is streng voor Die Mannschaft.

Vooral de spelers moeten het bij Basler ontgelden: "Hoeveel balcontacten had Flick. Natuurlijk is de trainer altijd medeverantwoordelijk, maar als je elf blinden op het veld hebt staan, wat moet je dan als trainer doen?" De oud-speler van Bayern München maakt zich grote zorgen om het team dat in eigen land om het Europees Kampioenschap moet gaan strijden. "Het team van gisteren kan zomaar het basisteam zijn op het EK. Als je die arrogante Emre Can ziet spelen… hij rent op het veld rond en probeert voetbal te spelen dat hij helemaal niet beheerst", aldus Basler.

"Marc-André ter Stegen, Leroy Sané en Joshua Kimmich zijn oké. De rest moet je naar huis sturen, die kunnen alleen lopen. Wirtz, wat hebben we daarvan gezien? Hij had een assist, dat is belangrijk, als je met 1-4 verliest…" Ook Ilkay Gündogan kan de analist niet bekoren: "Ja, hij heeft de Champions League gewonnen, maar ik heb al vijftien wedstrijden niets van hem gezien in het Duits elftal."