Dreun voor Feyenoord in aanloop naar Champions League: Ueda haakt geblesseerd af

Ueda raakt geblesseerd: Feyenoord mogelijk zonder spits in Champions League

11 september 2023 om 08:36
Laatste update: 11 september 2023 om 08:36

Ayase Ueda is geblesseerd geraakt bij het Japans elftal, dat heeft de Japanse bond bevestigd. De spits, die tegen Duitsland nog tot scoren kwam, heeft last van zijn linkervoet en heeft het trainingskamp van Japan verlaten.

Details over de ernst van de blessure ontbreken nog, en voor Feyenoord is het te hopen dat de Japanner snel herstelt. Eerste spits Santiago Gimenez heeft namelijk nog een Europese schorsing op zijn naam staan, nadat hij in het afgelopen seizoen een directe rode kaart kreeg in de wedstrijd tegen AS Roma, in de kwartfinale van de Europa League. De Mexicaan mist daardoor de eerste twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League, waarin Ueda naar alle waarschijnlijkheid aan zou treden.

Ueda spreekt uit zeer teleurgesteld te zijn over het feit dat hij in de wedstrijd tegen Duitsland vroegtijdig naar de kant moest door zijn blessure: "Het was heel frustrerend. Ik hoop dat ik goed herstel en goede resultaten kan behalen met het nationale team. Ik zal hard werken om terug te komen."