Spaanse bondsvoorzitter Rubiales stapt alsnog op na WK-kus

Spaanse bondsvoorzitter Rubiales stapt alsnog op na controversiële WK-kus

10 september 2023 om 22:14

Luis Rubiales is dan toch opgestapt als voorzitter van de Spaanse voetbalbond. De 46-jarige bestuurder lag onder vuur vanwege de kus die hij na de WK-finale gaf aan speelster Jennifer Hermoso, maar hij weigerde lange tijd te vertrekken.

Rubiales meende dat hij het slachtoffer was van een hetze en zijn moeder ging zelfs in hongerstaking. De ongevraagde kus kost hem nu dus echter alsnog de kop. In een interview met Piers Morgan bevestigt Rubiales dat hij zijn ontslag indient. "Ik kan mijn werk niet voortzetten."

De Spaanse preses stelt dat hij tot zijn besluit is gekomen na gesprekken met zijn vader en zijn dochters. "Ze weten dat het niet om mij gaat. Enkele vrienden die heel dicht bij me stonden zeiden: Luis, nu moet je je richten op je waardigheid en doorgaan met je leven - zo niet, dan ga je waarschijnlijk schade toebrengen aan mensen van wie je houdt en de sport waar je van houdt."

Rubiales was al op non-actief gesteld door de FIFA. Ook de Spaanse justitie is een onderzoek begonnen, nadat Hermoso officieel een aanklacht tegen hem had ingediend. Binnen de Spaanse bond brokkelde de steun ondertussen steeds verder af, waardoor hij nu alsnog opstapt.