Louis van Gaal genoemd bij Duitsland

Van Gaal op voorpagina BILD: 'Interessante outsider' voor Duits bondscoachschap

11 september 2023 om 08:28
Laatste update: 11 september 2023 om 08:31

De naam van Louis van Gaal zingt na het officiële ontslag van Hansi Flick als bondscoach van Duitsland nog steeds nadrukkelijk rond. De Nederlandse trainer prijkt maandagochtend samen met een tweetal andere oefenmeesters op de voorpagina van het sportkatern van BILD

De Duitse bond maakte zondag bekend officieel te scheiden met Flick. De oorzaak: een dramatische reeks resultaten. De druppel die de emmer deed overlopen was de 1-4 nederlaag tegen Japan van afgelopen vrijdag. De organisator van het EK 2024 moet nu op zoek naar een nieuwe bondscoach. 

Van Gaal werd door BILD al vrij snel naar voren geschoven en geldt nog steeds als mogelijke kandidaat. 'Een interessante outsider', zo wordt hij genoemd. Zelf liet hij zich al uit over een mogelijke nieuwe klus als bondscoach. "Normaal train ik niet meer bij een club, maar een kansrijk land heeft nog een kans om mij te overtuigen!", zo liet hij weten aan BILD. 

De DFB lijkt echter Julian Nagelsmann als topkandidaat te beschouwen. Hij zit zonder club sinds zijn ontslag bij Bayern München. Ook de namen van Oliver Glassner, Matthias Sammer en Rudi Völler worden naar voren geschoven. In de poll bij het artikel eindigt Van Gaal op de derde plek van best mogelijke kandidaten.