Van der Vaart verbaasd zich om Oranje-speler: 'Vind dit een heel raar interview'

Van der Vaart verbaast zich om Oranje-speler: 'Vind dit een heel raar interview'

11 september 2023 om 09:42
Laatste update: 11 september 2023 om 10:12

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk vonden dat Wout Weghorst maar een raar interview gaf na afloop van het duel met Ierland. De spits was zichtbaar geïrriteerd dat hij niet mocht spelen en liet dat ook blijken in zijn antwoorden. Volgens de analisten is dat niet zo’n goede keuze van Weghorst.

"Ik vind dit een heel raar interview", vertelt Van der Vaart bij de NOS over de woorden van Weghorst. Hij begon met 'ja' en 'nee', hij was zichtbaar geïrriteerd dat hij niet mocht spelen.” Ook Van Hooijdonk zag dat er wat boosheid zat, maar dat kwam volgens hem door een andere reden. "Ik denk dat ik weet wat er speelt bij hem: de constante twijfel over het type spits bij Oranje, dat hij misschien niet goed genoeg kan voetballen. Maar hij levert wel altijd."

Weghorst liet zonder twijfel doorschemeren dat hij het er niet mee eens was, dat hij op de bank moest beginnen. "Nee. Boos is niet het goede woord. Je doet het uiteindelijk als team en als elftal. Ik hoorde het vanochtend, en ik was verrast. Ik vond dat vervelend, en ik baalde ervan. Maar de bewijsdrang was er niet meer dan normaal."