Dumfries betrokken bij vijf Oranje-doelpunten: 'Hongerig naar meer'

Dumfries betrokken bij vijf Oranje-doelpunten: 'Hongerig naar meer'

11-09-2023 12:35
58

Denzel Dumfries was in het EK-kwalificatieduel met Ierland (1-2) én Griekenland (3-0) betrokken bij alle doelpunten van het Nederlands elftal. Toch praat hij liever over de prestaties van Oranje.

"Ik probeer altijd belangrijk te zijn voor de ploeg. En ik ben blij en trots dat dat aardig gelukt is", aldus Dumfries na de overwinning van Nederland op Ierland. De verdediger was tegen Griekenland goed voor drie assists en ook in Dublin zorgde Dumfries voor een strafschop in de eerste helft. Na de pauze gaf hij opnieuw een assist. "Vergeet niet dat Cody Gakpo bij het penaltymoment een fantastische bal gaf. En bij de 2-1 leverde Frenkie de Jong een fantastische pass af", zei hij. "Maar ik ben wel blij met mijn aandeel. Vorig jaar begon ik niet goed aan het seizoen. Nu wel. Dat was ook een doel. Ik wil stabieler worden en dat lukt aardig. Ik ben hongerig naar meer."

Toch erkent Dumfries dat Oranje niet goed begon aan de wedstrijd tegen de Ieren. Al vroeg kwam het thuisland op voorsprong. "Natuurlijk wisten we dat we scherp moesten beginnen, maar soms overkomt je dit gewoon. Het was niet best. We overdreven in de opbouw en dat ging fout. Zie het als een leermoment. Het is vooral knap dat we het nog wisten om te draaien."

"Het gaat er weleens over dat we harder voor elkaar moeten zijn, maar we hebben vandaag wel laten zien dat er spirit in onze groep zit", aldus Dumfries. "Uiteindelijk is het gewoon een verdiende overwinning."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: