Liverpool identificeert potentieel opvolger Klopp: kandidaat Alonso heeft clausule

'Liverpool identificeert potentieel opvolger Klopp: kandidaat heeft clausule'

11 september 2023 om 19:21
Laatste update: 11 september 2023 om 19:45

Liverpool heeft al een mogelijke opvolger in beeld voor het moment dat manager Jürgen Klopp vertrekt, zo meldt het Duitse Sport Bild. Oud-speler Xabi Alonso zou in beeld zijn. Sterker nog, de Spanjaard zou over een clausule in zijn contract beschikken die de stap mogelijk zou maken.

Recent verlengde Alonso zijn contract bij Leverkussen tot medio 2026, maar naar verluidt is er een clausule in de verbintenis opgenomen die de voormalig middenvelder in staat zou stellen om bij een redelijk bod te mogen vertrekken. Alonso, die ooit de Champions League won met Liverpool, is pas sinds het begin van vorig seizoen in dienst van Leverkussen, maar gedurende zijn verblijf heeft hij het team van de degradatiezone naar de Europa League geleid.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ipswich Town

  • logo

    Liverpool

Mocht Klopp bij Liverpool vertrekken, dan zou Alonso in beeld zijn als zijn opvolger. Klopp zelf beschikt over een soortgelijke clausule, die hem de kans zou bieden om terug te keren naar Duitsland wanneer hij dat wil. Alonso wordt ook genoemd als opvolger van Carlo Ancelotti, bij Real Madrid.