Advocaat lijkt weer bondscoach te kunnen worden: 'Gaat misschien door, toch Dick?'

Mogelijk 'hele mooie klus' voor Advocaat: 'Hij moet het thuis nog even uitvechten'

11 september 2023 om 21:39

Het lijkt erop dat Dick Advocaat een aanbieding van een land in beraad heeft. Aan tafel bij Veronica Offside wordt onthuld dat er 'een hele mooie klus' klaarligt voor Advocaat, die zelf geheimzinnig blijft.

Als de 75-jarige Advocaat bij Veronica Offside gevraagd wordt naar zijn toekomst, stelt hij eerst nog dat hij geen telefoontjes van geïnteresseerde partijen heeft ontvangen. Columnist Hugo Borst en journalist Martijn Krabbendam hebben echter andere informatie. "Waar mochten we het vanavond nou niet over hebben?", begint Borst geheimzinnig, waarna hij wordt aangevuld door Krabbendam. "Over Dick zijn eventuele nieuwe klus. Misschien gaat het nog door, toch Dick?"

"Dick kan een hele mooie klus aangaan, maar hij moet thuis nog even uitvechten of het mag. Als ik zeg waarover dit precies gaat, gaat het misschien niet door. Dat kunnen we niet doen. Het gaat in ieder geval om een land", vervolgt Krabbendam. "Ik weet niet waar jullie het over hebben", luidt de eerste reactie van Advocaat, die daarna voorzichtig laat doorschemeren dat er weldegelijk iets speelt rondom hem.

Advocaat laat zich eerst nog even ontvallen dat 'dit niet doorgaat', maar verklapt later in de uitzending toch wat meer. "Ik ben voor de korte termijn. Volgens mij gaat deze klus om de weg naar een WK. Of Saudi-Arabië een optie zou zijn voor mij? Nee, natuurlijk niet."