Verweij: 'Als Van Halst woorden waarmaakt, haalt hij Bogarde terug bij Ajax'

Verweij sluit Ajax-terugkeer niet uit: 'Als Van Halst zijn woorden waarmaakt...'

11 september 2023 om 22:51

Ajax-watcher Mike Verweij sluit niet uit dat Ajax spoedig aanklopt bij Winston Bogarde, nu hij is vertrokken bij Adana Demirspor. Verweij wijst op een eerdere uitspraak van Jan van Halst, die nu op interimbasis algemeen directeur is in Amsterdam.

Zondag werd duidelijk dat Bogarde, om onduidelijke redenen, al na 66 dagen is vertrokken bij Adana Demirspor, waar Patrick Kluivert de hoofdtrainer is. In de Voetbalpodcast van De Telegraaf reageert Verweij op een mogelijke Ajax-terugkeer van Bogarde. "Dat zou heel goed kunnen", stelt de Ajax-watcher, die een link legt met Van Halst, die nu als algemeen directeur fungeert tot Alex Kroes instapt.

"Van Halst heeft het als algemeen directeur nu bijna volledig voor het zeggen bij Ajax. Als hij zijn eerdere woorden waarmaakt, moet hij Bogarde onmiddellijk terughalen." Verweij doelt op uitspraken die Van Halst in het verleden deed bij Ziggo Sport. "Elke Nederlandse club moet zo'n iemand bellen. Als iets onderschat is in Nederland, is het een expert op het gebied van verdedigen", zei Van Halst onder meer.