Perez: 'Van Dijk een gemaakte leider, De Jong heeft dat veel meer'

Perez: 'Van Dijk is een gemaakte leider, Frenkie de Jong heeft dat veel meer'

12 september 2023 om 06:55

Kenneth Perez plaatst vraagtekens bij de stelling dat Virgil van Dijk de onbetwiste leider is van het Nederlands elftal. De Deense analist is in die rol meer onder de indruk van Frenkie de Jong, vertelt hij bij Voetbalpraat van ESPN.

Van Dijk is weer onderwerp van gesprek na het EK-kwalificatieduel met Ierland (1-2). "Ik zie hem helemaal niet als de onbetwiste leider van het Nederlands elftal", steekt Perez van wal. "Ik vind Frenkie de Jong veel meer een leider, eerlijk gezegd. Hoe hij zich presenteert, hoe hij presteert. Hij is een onbetwiste basisspeler en sterspeler bij FC Barcelona."

"Ik vind 'onbetwist' zwaar aangedrukt bij Van Dijk. Ik vind hem helemaal niet op een leider lijken. Hij is wel groot en sterk...", vervolgt de oud-speler van onder meer AZ, Ajax en PSV, die onderbroken wordt door presentator Vincent Schildkamp: "Van Dijk is toch ook welbespraakt en hij duidt wedstrijden in het algemeen goed na afloop?" Perez is het daar niet mee eens. "Vind je dat? Ik vind dat echt totaal niet. Het is bij hem heel obligaat en right down the middle."

“Er hoeft ook echt geen smaak aan de interviews van Van Dijk te zitten. Hij hoeft geen geweldige interviews te geven. Maar Frenkie de Jong geeft toch veel betere en leukere interviews? Ik vind Virgil een gemaakte leider", aldus de Deen. "Hij is alleen de leider omdat hij twee jaar lang verschrikkelijk goed is geweest."