'Dinamo Moskou dicht bij komst Feyenoord-target Bitello'

'Feyenoord dreigt naast Bitello te grijpen: Dinamo Moskou bereikt akkoord'

12 september 2023 om 07:53

Bitello kan op de valreep nog de overstap maken naar Dinamo Moskou, zo melden Braziliaanse media. Grêmio is bereid om de 23-jarige middenvelder, die ook belangstelling geniet van Feyenoord, voor ongeveer tien miljoen euro te laten gaan. 

Onder meer Globo Esporte en Lance schrijven dat de clubs op hoofdlijnen akkoord zijn over een transfer. Het woord is daardoor aan Bitello, die deze week op pad was met het olympisch team van Brazilië. "Ik ben op de hoogte van het Russische voorstel", laat de middenvelder weten. "Ik laat het aan mijn manager, hij weet wat ik wil. Er zijn mogelijkheden, maar niets is zeker."

Bitello zou met Brazilië O23 een oefenwedstrijd spelen tegen de leeftijdsgenoten van Marokko. Door de zware aardbeving in het Afrikaanse land ging dat duel niet door. Mogelijk reist Bitello meteen door naar Rusland om zijn overstap naar Dinamo Moskou af te ronden. De transfermarkt in Rusland sluit over twee dagen. Volgens 1908.nl heeft Feyenoord ondertussen ook nog altijd belangstelling. Naar verluidt zagen de Rotterdammers eind augustus een bod worden afgewezen.

Bitello heeft een contract tot eind 2025 bij Grêmio. Hij speelde tot dusver 43 wedstrijden voor de Braziliaanse club, waarin hij negen keer scoorde en vijf assists gaf.