'PSV moet in de slag met Sambo na afketsen Twente-transfer'

'PSV moet naast Babadi ook tweede transfervrije vertrek zien te voorkomen'

12 september 2023 om 08:25

PSV staat voor lastige gesprekken met het management van Shurandy Sambo, weet het Eindhovens Dagblad. De 22-jarige rechtsback besloot op het laatste moment af te zien van een transfer naar FC Twente, waardoor hij zijn laatste contractjaar is ingegaan in het Philips Stadion.

PSV had bijna één miljoen euro plus bonussen kunnen ontvangen. Technisch directeur Earnest Stewart stemde in met de deal, mede doordat Sambo niet de eerste keus is in de plannen van trainer Peter Bosz. Sergiño Dest en Jordan Teze staan boven hem in de pikorde.

Het ED concludeert dat Sambo en PSV nu wat op te lossen hebben. Eerdere gesprekken met het management van de verdediger verliepen niet makkelijk. Ook nu is het de vraag of een akkoord in het verschiet ligt. 'Beide partijen moeten een veer laten om tot een overeenkomst te komen en een transfervrij vertrek te voorkomen, zoals dat ook bij Isaac Babadi het geval is. Er is in beide gevallen volop belangstelling van buiten, waarbij buitenlandse clubs flinke scheppen geld beloven', schrijft de regionale krant.

De komende weken moet duidelijk worden of Sambo instemt met een verbintenis tot medio 2026. PSV zal dieper in de buidel moeten tasten na een sterk jaar op huurbasis bij Sparta, maar tegelijkertijd zullen zijn zaakwaarnemers moeten beseffen dat ze niet de absolute hoofdprijs kunnen vragen. Aan zijn inzet op het veld ligt het in ieder geval niet, benadrukt de krant.