Leipzig hoopt op langer verblijf Simons: 'Hij is bijna het prototype'

RB Leipzig nu al overtuigd van Simons: 'Hij is bijna het prototype'

12 september 2023 om 09:13

RB Leipzig is nu al volledig overtuigd van Xavi Simons. Trainer Marco Rose steekt de loftrompet over de Oranje-international en hoopt ook na dit seizoen nog over hem te kunnen beschikken.

Simons wordt door Die Roten Bullen gehuurd van Paris Saint-Germain, dat hem door een clausule voor zes miljoen euro kon terugkopen van PSV. In drie Bundesliga-duels tekende de twintigjarige aanvallende middenvelder al voor twee goals en drie assists. Rose is lyrisch en hoopt op een langer verblijf. "Natuurlijk hopen wij dat", zegt de coach tegen Kicker.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Rot-Weiss Essen

  • logo

    RB Leipzig

"Als Xavi zich bij ons op zijn gemak voelt en vindt dat wij de juiste club voor hem zijn op dit moment, dan zullen we daarover praten", vervolgt Rose. "Hij heeft bewust voor Leipzig gekozen. Misschien neemt hij een voorbeeld aan Dani Olmo, die is uitgegroeid tot absolute hoofdrolspeler voor ons."

Volgens Rose past Simons perfect bij Leipzig. "Hij is bijna het prototype van de speler die wij zoeken voor ons spel. Onze scouting heeft dat perfect gezien. Hij houdt van het afjagen van de bal, zoekt graag duels op, straalt met en zonder bal een enorme energie uit en hij is bovendien een begenadigd voetballer."

Rose ontfermt zich over nadrukkelijk over Simons. "De jongen brengt veel met zich mee, maar toch ben ik voorzichtig met termen als superster. We moeten ervoor zorgen dat hij zo zorgenloos blijft, zoals hij op dit moment is."