Emegha is Overmars dankbaar: 'Hij gaf me de kans om dat te doen'

Emegha was vastberaden bij vertrek Antwerp: 'Zorg voor een doorverkooppercentage'

12 september 2023 om 11:44

Emanuel Emegha brak op jonge leeftijd door bij Sparta en maakte in 2022 een transfer naar Royal Antwerp FC. Daar ging het niet zoals gehoopt, waarna de spits naar Sturm Graz trok. Daar verdiende hij een transfer naar RC Strasbourg. In gesprek met VI kijkt Emegha terug op zijn tijd in België.

Voor dertien miljoen euro stapte Emegha deze zomer van Sturm Graz over naar Strasbourg, nadat ook AC Milan en Feyenoord werden genoemd voor de geboren Hagenaar. Dat terwijl het bij Antwerp niet wilde vlotten. De spits was achttien jaar oud toen Marc Overmars hem naar België haalde. Veel speeltijd kreeg Emegha echter niet: "Ik heb in totaal volgens mij twintig officiële minuten voor Antwerp gespeeld. Het ging niet zoals gehoopt."

"Vorig jaar in de zomer kwam de Nederlandse staf en was ik heel erg blij. De voorbereiding ging voor mijn gevoel heel goed en in de eerste oefenwedstrijd scoorde ik meteen twee of drie keer. Maar ja, Vincent Janssen was gekocht, een topspits met veel ervaring, niet te vergelijken met mij. En Michael Frey zou verkocht worden, maar dat gebeurde niet", aldus de speler van Jong Oranje, die ergens anders voor een basisplaats wilde gaan.

"Gelukkig gaf Marc Overmars mij de kans om dat te doen. Ik heb toen nog tegen hem gezegd: Zorg ervoor dat je een goed doorverkooppercentage afdwingt, want ik ga het laten lukken. Daar moest hij wel om lachen, maar hij heeft het wel gedaan en dat heeft Antwerp uiteindelijk nog een mooi bedrag opgeleverd. Laatst kreeg ik nog een bericht van hem, dat hij trots op me is en blij voor me is."